Oprichting Lloyds Bank GmbH

Lloyds Bank GmbH heeft sinds december 2018 een Duitse bankvergunning en is een dochteronderneming van Lloyds Bank plc, onderdeel van Lloyds Banking Group. Lloyds Bank GmbH, statutair gevestigd in Berlijn, verzorgt de retailactiviteiten van Lloyds Banking Group binnen de Europese Unie.

Lloyds Banking Group

Lloyds Banking Group is in 2009 ontstaan uit een fusie tussen een aantal bekende Britse financiële instellingen, waaronder Lloyds Bank en Bank of Scotland. Onze gezamenlijke geschiedenis gaat eeuwen terug en begon in 1695 met de oprichting van Bank of Scotland. Vandaag de dag zijn we de grootste consumenten bankengroep van Groot-Brittannië.

Lloyds Banking Group is een toonaangevende financiële instelling in Europa. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn particuliere en zakelijke klanten, evenals verzekeringen en investeringen.

Verreweg het grootste deel van de activiteiten van Lloyds Banking Group vindt plaats in Groot-Brittannië. Meer dan 30 miljoen klanten maken gebruik van de verschillende diensten en producten die onder verschillende merken worden aangeboden.

Over ons

Lloyds Bank GmbH is gevestigd in Berlijn en omvat Lloyds Bank in Nederland en Bank of Scotland in Duitsland. Beide vestigingen bieden producten voor particuliere klanten aan.

Management team

Management

Bertil Bos – Directeur Markt

Bertil Bos heeft tussen 2008 en 2016 als Managing Director de Duitse en Nederlandse vestigingen van Bank of Scotland en Lloyds Bank geleid. Vanaf 2016 was hij daarnaast ook COO van de afdeling Consumentenkrediet van Lloyds Banking Group. Sinds 2018 is hij aangesteld als Directeur Markt van Lloyds Bank GmbH.

Van 1998 tot 2007 heeft hij bij ING internationale ervaring opgedaan in verschillende functies en verschillende zakelijke gebieden.

 

Management

Franz von L’Estocq – Directeur Marktfolge

Zijn loopbaan leidde hem van adviesbureaus in Duitsland en Groot-Brittannië naar Bank of Scotland. Franz werkt sinds 2003 bij Lloyds Banking Group en was eerder verantwoordelijk voor Finance, Risk en Human Resources. Sinds 2016 is hij verantwoordelijk voor de Duitse retailactiviteiten van Bank of Scotland en thans is hij verantwoordelijk voor backoffice functies.

Onze merken

JPG

Lloyds Bank in Nederland

Lloyds Bank is sinds 1966 actief in Nederland met bancaire producten en diensten voor consumenten en bedrijven. Sinds 1999 biedt Bank of Scotland plc als eerste bank ook online hypotheken aan. Meer dan 150.000 Nederlanders hebben een hypotheek bij ons afgesloten of een spaarrekening bij ons geopend. Hypotheken kunnen zelfstandig online worden afgesloten of via een onafhankelijk adviseur. Onze spaarrekening bieden we in Nederland aan via internet.

Bank of Scotland plc heeft haar Nederlandse activiteiten op 25 maart 2019 overgedragen aan Lloyds Bank GmbH en opereert in Nederland onder de handelsnaam Lloyds Bank.

Bezoek de website van Lloyds Bank in Nederland.

 

JPG

Bank of Scotland in Duitsland

Het Duitse bijkantoor van Bank of Scotland plc is sinds de opening in 2008 in het centrum van Berlijn gevestigd. Bank of Scotland is sinds 2009 actief op de Duitse retailmarkt en biedt haar klanten betrouwbare kredietproducten en spaarrekeningen.

Bank of Scotland plc Berlin Branch heeft op 25 maart 2019 haar activiteiten overdragen aan Lloyds Bank GmbH. Na de overdracht opereert Lloyds Bank GmbH in Duitsland onder de handelsnaam Bank of Scotland.

Bank of Scotland is een online bank en biedt altijd aantrekkelijke voorwaarden. Consistente kostenbeheersing bij alle transacties is cruciaal om de bedrijfskosten laag te houden en goede rentetarieven aan te bieden.

Bezoek de website van Bank of Scotland in Duitsland.

Carrière

Wil jij deel uitmaken van een succesverhaal? Bekijk onze actuele vacatures: